Mobile Dev Camp 2010Lauantaina tuli käytyä Mobile Dev Camp -tapahtumassa Helsingissä: luvassa oli eriaiheisia mobiilikehitykseen liittyviä esityksiä ja paneelikeskustelua.

Esitykset olivat keskimäärin kiinnostavia ja liittyivät kattavasti useampiin suosittuihin alustoihin, kuin Nokian Qt, Windows Phone 7 Series ja iPhone -ympäristöt. Windows Phone 7 Seriesin teknisistä yksityiskohdista esittäjä ei tosiaan voinut kertoa paljon, koska virallinen julkaisu on tulossa vasta lähitulevaisuudessa.

Paneelikeskustelut koskivat muun muassa cross platform -kehityksen, eli saman sovelluksen tuominen useammalle alustalle, haasteita. Paneelista löytyi runsaasti kokemusta aiheesta, ja monet näyttivät suunnittelevan tuotteensa usealle alustalle heti alusta. Yleisesti cross platform -kehitys kuulosti olevan kannatava hanke, jonka haasteille löytyy ratkaisuja ja neuvoja muiden kokemuksista.

Toinen paneelikeskustelu koski kysymystä natiivisovellusten olemisesta vastaan websovellukset. Tässä keskustelussa korostui käytettävyys- ja maksukysymykset. Natiivisovelluksilla on paremmat mahdollisuudet sulattua ympäristöönsä ja suorittaa hyvin, sekä hyödyntää myyntiä helpottavia sovelluskauppoja. Websovellusten lyhyempi kehitysaika ja siirrettävyys houkuttaa, mutta vaikeus periä maksuja webissä on edelleen haaste.

Mobile Dev Camp näyttää olevan hyödyllinen tapahtuma kaikille mobiilikehityksestä kiinnostuineille. Palaan mielellä seuraavana vuonna.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Markus Holmberg  ja sitä ovat sittemmin muokanneet muut Codenton työntekijät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *