Ohjelmistoalan ammattilaisiaMe Codentossa olemme kaikki* ohjelmistoarkkitehtejä, eli piirrämme kaavioita, joissa on monen värisiä laatikoita. Tämä erottaa meidät oikeista arkkitehdeistä, jotka tekevät julkisivuja, joissa on monen värisiä laatikoita.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa ohjelmistotyö jota teemme. Ohjelmistoalan moniosaajina toimimme tarvittaessa myös seuraavissa ammateissa:

Ohjelmistoarkeologi. Tämä Codenton lisäksi myös Vernor Vingen tuotannosta tuttu ohjelmistoammattilainen tutkii historiallisia jäänteitä ajalta ennen (tänä vuonna suosittujen) kielten kirjoitustaitoa, ja pyrkii rekonstruoimaan historiallisia ohjelmistoprojekteja.

Ohjelmistoantropologi koittaa henkilökohtaisen eläytymisen avulla ymmärtää ohjelmistoprojektin toimintaa: “Mitä v****a nää on oikein ajatelleet”

Ohjelmistofolkloristi tutkii kansanperinnettä joka selittää artefaktinaan syntyneen koodin: “Näin tää on aina tehty. Ei tässä mitään järkeä ole”

Ohjelmistostandupkoomikko esiintyy Codenton aamiaistilaisuuksissa ja on esittävinään jotain johon osallistumisen voi perustella työnantajalle.

Ohjelmisto-oikeuspatologi tutkii kuollutta projektia pyrkien selvittämään kuolinsyyn. Yleensä palvelulle on melko vähäinen kysyntä, koska kaikki haluavat vain unohtaa ikävän pieleen menneen projektin ja tehdä jotain uutta.

Ohjelmistopsykiatri kuuntelee ohjelmistoprojektin jäsenten murheita ja pyrkii auttamaan heitä kohtaamaan (ohjelmistoon liittyvät) vaikeat elämäntilanteensa. Codenton ohjelmistopsykiatrit soveltavat ratkaisukeskeistä terapiaa, jossa ongelmia käsitellään konkreettisten, pahaa oloa purkavien toimien kautta, eikä niinkään keskustella (ohjelmiston) lapsuudesta.

Ohjelmistomielisairaanhoitaja tukee ja valvoo ohjelmistoprojektia, annostelee tarvittavat lääkkeet ja yleisesti varmistaa etteivät mielenterveyden ongelmat aiheuta vaaraa projektille, sivullisille tai liiketoiminnalle.

Ohjelmistoviemärisukeltaja. No, olette varmaan kaikki tehneet tätä joskus. Mutta kaiken sen paskan seassa, syvällä labyrintin keskellä, on vuoto, ja jonkun on se etsittävä. Siis happinaamari päähän ja kuiluun.

* paitsi rakas programmausrüstunggeschäftsführerimme Tommi

Tämän artikkelin on kirjoittanut Otso Kivekäs ja sitä ovat sittemmin muokanneet muut Codenton työntekijät.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ohjelmistoalan ammattilaisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *