Pilvinen päivä Tallinnassa, eli eBusiness Forum 2010Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus järjesti eBusiness Forum -seminaarin Tallinnassa 26.-27.5. Seminaarin pääpaino oli yritysten välisessä sanomavaihdossa, ja sitä on järjestetty jo parikymmentä vuotta. Ihan rehellisesti sanoen, EDIFACT, INTMOD ja INVOIC91.1 eivät varsinaisesti ole osaamiseni kovaa ydintä, joten en sano niistä enempää. Tänä vuonna ohjelmaa oli kuitenkin laajennettu myös yleisempii ohjelmistokehitsyaiheisiin, etenkin pilvipalveluihin ja ketterään kehitykseen.

Allekirjoittanut oli paikalla puhumassa pilvipalveluista: mitä ne ovat, kuka niitä myy, ja miten niitä käytetään. Aika pitkälti samoja aiheita joita olemme pyöritelleet aamiaistilaisuuksissamme, kalvot löytyvät Tieken sivuilta. Myös Connexorin Pasi Tapanainen kertoi kuinka he ottivat Pilviratkaisut käyttöön muuan osaavan konsultinputkan avustuksella (ette ikinä arvaa kenen).

Codentolaisista paikalla oli myös CCP-partnerimme, Scrum-kuningas Lare Lekman. Laren esitys käsitteli scrumin jalkauttamista organisaatioon ja lisäksi teollista vallankumousta, T-fordeja, Charles Darwinia, tämän kaimaa Chaplinia ja lyijykynien teroittamista. Ketterään esitykseen mahtuu paljon. NSN:n Ran Nyman esitteli Scrumia yleisesti, ja Hanselin Outi Jousi kertoi miten sitä voi käyttää julkisissa kilpailutetuissa hankkeissa, aihe jonka soisi saavan paljon lisää huomiota.

<kuvitelkaa tähän video Laresta osoittamassa ketteryyttään perinteisessä virolaisessa hevosenlänkilimbossa>

Tämän artikkelin on kirjoittanut Otso Kivekäs ja sitä ovat sittemmin muokanneet muut Codenton työntekijät.

Yksi kommentti artikkeliin ”Pilvinen päivä Tallinnassa, eli eBusiness Forum 2010

  1. Kiitos Otso loistavasta tiivistyksestä ja matkaseurasta!

    Perinteinen virolainen hevosenlänkilimbo oli huikea kokemus ja sehän sujui sulla jopa ketterämmin kuin itselläni. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *