Uuden työntekijän aatteitaHei vaan! Olen Antti ja Codenton uusi bloginikkari. Olen myös Codenton uusin työntekijä. Ensimmäisenä työpäivänäni Tommi ehdotti, että voisin kirjoittaa ensimmäisistä työpäivistäni blogiartikkelin. Jätän rekursiolla hassuttelun väliin ja totean näin:

Codentossa on kiva olla töissä ja työkaverit ovat mukavia.

Molemmat asiat liittyvät yhteen kuin paita ja gluteus maximus. Honeymoon-vaiheessa minä – kuten uudet työntekijät yleensä – keskityn ensin jokapäiväisiin asioihin: työnantajan käytännöt, työkaverien jutut, tarjottavan kahvin merkki. Tämän vaiheen kesto riippuu valtavasti ihmisestä ja sen tietäminen nopeuttaa uusiin töihin sujahtamista. Jos et jo tiedä oman kuherruskautesi pituutta, pidä siitä kirjaa seuraavan kerran työpaikkaa vaihtaessasi. Samaa voi toki kokeilla myös ylennyksen tai jopa uuden projektin yhteydessä.

Itse pidän tärkeimpänä asiana uusia työkavereitani. Codentolaiset ovat… persoonallisuuksia. Lounaskeskustelut kattavat pökerryttävän laajan alan: Javan getterit ja setterit, normannien kuningaskunnat Italiassa 1100-luvulla, derivaatan olemus ja paljon muuta. Jos työpaikka pitäisi valita lounasseuran perusteella, Codento olisi listan kärjessä. Lisäksi työntekijöiltä löytyy yhdistäviä asenteita työstä ja sen merkityksestä.

Pidän myös yrityksessä vallitsevasta selkeydestä. Pelisääntöjä on mietitty ja ne ovat kaikkien tiedossa. Ensimmäisten viikkojen aikana kuulin usein lauseen “Katso intrasta.” Tavallisuudesta poiketen tässä RTFM-kehoituksessa F todellakin tarkoittaa sanaa “fine”. (Siis “hieno”, ei “sakko”.) Kolleegani ovat laittaneet valtavan määrän määrän työtä yrityksen toimintatapojen määrittelyyn. Tästä syntyy odottamattomia lisäetuja. Epävarmuus on tuottavuuden kannalta kryptoniittia. Kun minimoimme sen määrän kotikentällä, voimme paremmin keskittyä asiakasprojektien kuvioihin.

Vaikka yllämainitut asiat ovat tärkeitä myös pidemmällä tähtäimellä, tulevaisuudessa täytyy myös arjen luistaa. Pinnalle nousevat jaetut motivaatiot, arvot ja tavoitteet. Jätän tältä erää yrityskulttuurien pidemmän pureskelun suosiolla tuleviin blogiartikkeleihin. Siitä on kuulemma useampikin viisas mies kirjoittanut vielä useamman kirjan. (Kirjavinkki: David Maisterin True Professionalism.)

PS. Jos ylläoleva ei vielä vaikuttanut sinusta liian ruusunpunaiselta, niin vielä vinkki uusimmasta Niksi-Codentosta. Muista kodin ja työn tasapaino: osta muutama (tai vaikka vain yksi) ruusu tänään kotiisi.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Antti Rasinen ja sitä ovat sittemmin muokanneet muut Codenton työntekijät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *