Elastinen osaajapilviMaailmassa on miljoona hyvää syytä olla käymättä töissä. Jotkut niistä pätevät jopa niinkin hyvään yritykseen kuin Codento. Jos haluat vaikkapa opiskella täyspäiväisesti, pitää neljän kuukauden kesäloman, kyllästyt jokaiseen firmaan aina viimeistään 6kk kohdalla tai ajatus esimiehestä ei vaan sovi sinulle, niin päivätyö ei ehkä ole sinua varten.

Koska et ole yksin tilanteesi kanssa, olemme keksineet tähän ratkaisun. Jos mielelläsi hengailisit kanssamme päiväsaikaan softaprojektien merkeissä ja rahaakin olisi kiva ansaita, mutta et kuitenkaan halua Codentoon töihin, voit ryhtyä CCP:ksi.

CCP, eli Codento Certified Partners on joukko itsenäisiä ammatinharjoittajia, jotka tekevät töitä Codenton softaprojekteissa oman yhtiönsä kautta tai freelancereina. Jotkut tekevät pääasiassa Codenton projekteja, toiset taas vain satunnaisia keikkoja kauttamme.

CCP ei ole mikään plussakorttikerho, johon pääsee ihan vain täyttämällä paperin. Haastattelemme kaikki CCP-ehdokkaat samaalla piinallisella tarkkuudella kuin työnhakijatkin. Osaamisvaatimuksetkin ovat oman alan (oli se sitten backend, front end, käli, projektiveto, QA tai mikä vaan) suhteen yhtä tiukat kuin työntekijöilläkin, mutta fokus saa olla kapeampi. Käytettävyyssuunnittelija-CCP:n ei tarvitse koodata.

Yrityksen kannalta CCP-malli on kätevä “osaajapilvi”. Meillä on tarjolla projekteihin enemmän väkeä kuin mitä olemme ehtineet tai uskaltaneet rekrytoida. Kustannussäästö se ei sen sijaan ole.  Itse asiassa tulisi Codentolle halvemmaksi palkata aktiiviset CCP:t suoraan palkkalistoille. Mutta kun yhä useampi softan tekijä ei halua täysipäiväistä työsuhdetta.

Jos siis näet jonkun tuttavasi Linkedin-profiilissa lyhenteen CCP, tiedät että:

 1. Hän on oman alansa pätevä osaaja.
 2. Hänellä on kunnia kuulua Codenton ammattilaisten osaajapilveen.

PS. CCP:itä haetaan koko ajan lisää siinä kuin työntekijöitäkin. Jos kiinnostuit, siirry rekrysivulle.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Otso Kivekäs ja sitä ovat sittemmin muokanneet muut Codenton työntekijät.

3 kommenttia artikkeliin ”Elastinen osaajapilvi

 1. Hi,

  We’ve been doing this for three years now, and I’d say it works quite well. The social life of the company includes partners alongside the employees nicely, not in 100% same way, but close enough. Projects work as projects tend to work: usually fine, but…

  Perhaps some of our CCPs would be better to comment how it works from their perspective.

  Economically it depends on what indicators you like to follow. Earnings and profits per employee are high, since there’s less employees, but on the other hand profits are lower than all the same people as employees would bring (in situation when there’s no shortage of work). I’d say that the traditional tools to follow company success are not exactly tuned for this model.

 2. I am working as CCP in my second project with Codento. I have other customers and partners in addition to Codento.

  For me, this model is perfect at this point in my life and career. I can concentrate on doing what I like and I am good at, and avoid things I dislike, such as sales. And I can have more control over how I structure my use of time.

  Additionally, when I work in bigger projects with other Codento people, such as now, I know that I am working with competent colleagues.

  The benefit Codento compared to other companies that work with similar concepts is that they have more projects that are technically challenging as compared to typical “enterprise” style projects. As I sub-contractor, only way to participate in such projects is through main contractors.

  In general, typical pain points in contractor-subcontractor partnerships arise in the starting phase of new projects. These pain points are not specific to Codento, but in my opinion Codento and other of my partners handle them OK.

  One is the division of sales work between contractor and sub-contractor. Sometimes the customer wants more than one technical sales meeting. But from sub-contractors perspective, the contractor should be doing the selling. If I am doing most of the selling, it is no longer economically sensible for me to do sub-contracting.

  Other is re-scoping. Sometimes projects start smaller than anticipated, and in such scenarios, contractors typically prioritize their own employees over sub-contractors. To some extent, this is part of the game.

  But sometimes you meet contractors who knowingly mis-use this. They may use sub-contractors CVs to get projects which they know that will not have enough work for the sub-contractors. As a sub-contractors, this kind of behavior I wish to guard myself against.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *