Single supplier -työkalutJavaa, erityisesti enterpriseä kehittäessä testisykli käännös- ja deploymentaikoineen on aivan liian pitkä. Tätä paikkaamaan on kehitetty lukuisia ratkaisuja, joista tässä artikkelissa minua kiinnostaa JRebel.

JRebel korjaa Javan (ja JVM:n) ongelman, ettei luokkia voida muuttaa käynnistämisen jälkeen. Tästä seuraa useamman vaiheen kautta JEE:n hitaat turnaround-ajat. JEE-kehittäjät kautta maailman ovat ottaneet sen ilolla vastaan. Aikaisempina vuosina JRebelin lisenssihinta oli vähän yli 50 taalaa vuodessa, mutta nyt se on noussut saman tien 265 dollariin.

On mahdollista että JRebel on edelleen kannattava ostos. Ainakin se on kannattava, jos tekee jatkuvasti JEE-kehitystä. Hintamuutoksen huomattuani tosin alkoi puntti vipattaa pahasti, ja rupesin pohdiskelemaan, että mitenkäs tällainen toiminnallisuus oikeastaan implementoidaan. Taloudellisestihan siinä ei olisi mitään järkeä, mutta juuri näin moni vapaasoftaprojekti käynnistyy.

Mitään ihmeellistähän tapahtuneessa ei ole. Tuotteella ei ole todellista kilpailijaa. Ensin luotiin matalalla hinnalla kysyntä ja markkinat. Sen jälkeen voi alkaa nostaa hintaa. Hinta nousee kunnes kysyntä laskee, tai jostain syntyy kilpaileva tuote. Lopulta joku tekee ilmaisen ratkaisun, ja markkinalta putoaa pohja, jos kaupalliset versiot eivät kykene ripeästi differentioitumaan jollakin tavalla. Kuka muistaa vielä Purifyn? Aikanaan sitä käytettiin paljon, mutta lopulta Valgrind oli riittävän hyvä (ei yhtä hyvä, mutta riittävän), ja motivaatio maksaa Purifysta katosi.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Teemu Kalvas ja sitä ovat sittemmin muokanneet muut Codenton työntekijät.

Yksi kommentti artikkeliin ”Single supplier -työkalut

  1. Ilmainen vaihtoehto on olemassa, mutta se ei missään tapauksessa ole JRebelin veroinen. VMWare/SpringSource:n Spring Tool Suite (http://www.springsource.com/developer/sts) “Eclipse jakelussa” on mukana “VMware vFabric tc Server Developer Edition”, jossa on “Java Agent based reloading (experimental)” konfigurointi optio. Tällä on sisäinen nimi SpringLoaded (com.springsource.loaded.agent.SpringLoadedAgent) eikä siitä löydy vielä mitään kunnollista julkista dokumentaatiota.
    SpringLoaded on jo käytössä Grails 2.0 ja Spring Roo alustoissa.
    SpringLoaded toimii ainakin perus JEE websovelluksille (jotka voidaan asentaa Tomcatiin).
    Jotain huhuja on olemassa, että VMWare/SpringSource julkaisisi STS:n opensourcena ensi vuonna. Tällä hetkellä se on maksuton kaupallinen tuote. SpringLoaded:ista saattaa muodostoa varteen otettava kilpailija JRebel:ille, varsinkin jos se julkaistaan opensourcena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *