Levy halpa, pilvi helppoRakas asiakkaamme, startup, tarvitsi äkillisesti teran tai kaksi levytilaa. Koska meillä on hyllyssä aina muutama varalevy, annoimme herralle kahden teran ulkoisen usbilevyn yhä kaupan muoveissa muistoksi hyvästä suunnittelupalaverista.

Unohdin asian täydellisesti, kunnes löysin levyn maanantaiaamuna hyllyn päältä. Yhä kaupan muoveissa.

Kuulemma levyn käyttöönotto olisi ollut kauhean vaivalloista. S3:sta tilan sai käyttöön paljon helpommin. Paketti lojui asiakkaan toimistolla kuukausia, kunnes tuli taas asiaa meidän toimistollemme, ja levy löysi tiensä takaisin kotiin.

Tapahtuneella herkutellessani Santeri kertoi, että ennen hän lähetti Codenton aamiaistilaisuuksien raakavideot editoijalle ulkoisella kovalevyllä. Tähän liittyi vaivalloinen fyysisen esineen toimittamisvaihe. Nykyään he kuulemma käyttävät Dropboxia.

(Codenton menneiden aamiaistilaisuuksien esitykset ovat muuten pääsääntöisesti verkossa katseltavissa.)

Eivät uudet tavat tietenkään välttämättä voita. Perinteinen tapa viedä data pilveen Antonov AN-225:llä täynnä irtolevyjä on kustannustehokkuudeltaan ja kaistanleveydeltään parempi kuin Amazon, kunhan ne levyt ovat täynnä. Useimmiten vain eivät ole.

// Kuva: Flickr CC, Daniel Spiess.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Teemu Kalvas ja sitä ovat sittemmin muokanneet muut Codenton työntekijät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *