LelujaPuhelu viime torstaina.

— Respa täällä hei. Teille olisi paketti täällä.
— Tulen hakemaan, hetki.
— Miks teille tulee aina noin paljon kaikkia hienoja leluja. Saadaanko mekin joskus kokeilla niitä?

Tottahan se on. Harrastamme leluja. Respan ihastusta aiheuttanut lelu oli Parrot AR.Drone 2.0 nelikopteri.

Kyseinen kopteri on aika jännä peli. Siinä on kaksi kameraa, joista toinen pystyy ottamaan HD-tasoista 720p-kuvaa. Muita sensoreitakin on iso läjä: kiihtyvyysmittarit, magnetometri, ilmanpainemittari, ultraäänellä toimiva korkeussensori… Vaikka kopteria ohjataankin etänä, siinä on runsaasti myös paikallista älyä. LiPoly-akusta riittää sähköä noin 20 minuutin lentoon.

Hienointa tässä lelussa on kuitenkin se, että sitä pystyy kontrolloimaan myös ohjelmallisesti. Kuuluisin kirjasto taitaa olla Javascriptillä tehty ar-drone, jonka ympärille on maailmalla järjestetty NodeCopter-tapahtumia. Kenties Suomeenkin saadaan sellainen lähiaikoina…

Ennustan, että Parrotin kaltaiset etäohjattavat nelikopterit johtavat aikanaan lentokyvyn demokratisoitumiseen. Tällöin ilmaan lähtöä ei enää rajoita köykäinen kukkaro tai syntyminen eläinkunnan suuren sukupuun väärään oksaan. Pessimistit näkevät tässä valvontayhteiskunnan seuraavan askeleen; optimistit odottavat uusia innovaatioita ja parempaa elämänlaatua. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään, sillä paras tapa ennustaa tulevaisuutta on luoda se itse.

On tietysti totta, että tällaisenaan Parrot on lelu. Mutta. Linux oli alkujaan lelu. MySQL oli aikanaan, kun sitä vertasi Oikeisiin Tietokantoihin, lelu. Älä aliarvioi leluja ja leikkimistä.

 // Kuva: Flickr CC, Lima Pix.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Antti Rasinen ja sitä ovat sittemmin muokanneet muut Codenton työntekijät.

Yksi kommentti artikkeliin ”Leluja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *