Hansel-puitesopimus: kumppanitapaaminen 

Codento valittiin Hanselin IT-konsultoinnin puitesopimukseen 2015-2019 alueille A (Projektinhallinta- ja integraattoripalvelut), B (Määrittely- ja arkkitehtuuripalvelut) ja F (Tietoturvallisuus, auditoinnit ja varautuminen). Valmistautuaksemme uuden sopimuskauden alkuun järjestimme torstaina 4.6. tapaamisen Hansel-puitesopimuksen yhteistyökumppaneillemme täällä konttorillamme.

Tapaamisen tarkoituksena oli paitsi kertoa Hansel-puitesopimuksesta, myös koordinoitua ja hioa työnjakoa. ”Kumppanitapaamisesta voin sanoa, että se oli erinomaisen hyvähenkinen tapahtuma,” tuumasi Tommi Ullgrén, Codenton julkishallinnon asiakkuusvastaava. ”Vaikka kumppanijoukossamme on hyvin erilaisia yrityksiä, joista osa on kilpailijoita keskenään, niin tavoittelemme sitä, että he löytävät muitakin yhdessä tekemisen tapoja, kuin Hanselin puitesopimuksessa toimiminen,” Tommi jatkoi.

Tilaisuuden aluksi Tommi kertoi kumppaneillemme Hansel-puitesopimuksesta ja yhteistyökuviosta. Myös toimitusjohtajamme Petri Aukia ehti paikalle puhumaan siitä, mitä julkishallinto odottaa Hansel-toimittajilta, ja miten nämä odotukset näkyvät tarjouspyynnöissä sekä niihin vastaamisessa, miten taas projektien aikana. Iltaan mahtui mukavasti myös vapaata keskustelua ja verkostoitumista codentolaisten ja kumppanien kesken.

hansel-puitesopimus5
Petrikin pääsi puhumaan.

”Kun puhuimme alihankkijoiden kanssa, vahvistui käsitykseni siitä, että meillä on todella paljon yhteistä,” totesi Petri tapaamisen jälkeen. ”Määrittelytyössä mukana olevilla konsulteilla on selvästi aito halu auttaa julkishallintoa määrittelemään hankkeita, jotka onnistuvat riskittömämmin ja paremmin. Tietoturvapuolella taas konsultit näkivät yhteiseksi missiokseen, että he haluaisivat auttaa julkishallintoa jo hankkeiden alkuvaiheessa. He pohtivat yhdessä sitä, miten tehdä projekti, joka on alusta asti turvallinen,” Petri tiivisti illan keskusteluja.

Mistähän sitten puhuttiin projektinhallintaryhmän kesken? ”Tärkein teema oli ketterän julkisen hankinnan mahdollistaminen, jossa on kaksi erillistä osa-aluetta; ensinnäkin ketterän toimintamallin kuvaaminen ja kouluttaminen asiakkaalle, sekä siihen liittyvä kilpailutuskonsultointi, toisekseen asiantuntijapalvelut,” kuvaili Tommi.

hansel-puitesopimus2
Pientä purtavaa suulle, vähän suurempaa aivoille.

Yhteistyökumppaneitamme Petri kuvailee seuraavasti: ”Kumppanikonsortiomme on yksi Suomen suurimpia. Se on merkittävän kokoinen osaajajoukko, josta löytyy paitsi kyky metodologiseen osaamiseen, niin myös toimiala-osaamiseen kaikkialla julkishallinnon toiminnassa.”

Halusimme tietysti antaa puheenvuoron myös mahtaville kumppaneillemme. Kysyimme, mitä Hansel-puitesopimus merkitsee juuri heille. ”Toivottavasti syvällistä yhteistyötä Codenton kanssa,” sanoi Jesse Peurala, Fraktion toimitusjohtaja ja yksi perustajista. ”Hansel-sopimus on tosi tärkeä meille. Yhteiskumppanien avulla voimme saada hyviä ja haastavia hankkeita,” kiteytti Jaana Mäkelä, Spaniteo Oy:n palvelujohtaja. Marko Kuusniemi, Solinor Oy:n liiketoiminnan kehittämisjohtaja, taas kommentoi seuraavaa: ”Yhteistyö Codenton kanssa Hansel-sopimuksen osalta mahdollistaa meille pääsyn kehittämään digitaalista yhteiskuntaa.”

Lopuksi haluamme vielä jakaa kanssanne ketterän ratkaisumme oven auki pitämiseen.

hansel-puitesopimus3
Toimii se näinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *