Kuinka valita avoin lisenssi?Yhä useampi julkinen organisaatio julkaisee teettämäänsä ohjelmistot avoimena lähdekoodina. Muun muassa Helsingin kaupunki, HSL ja maanmittauslaitos. Erinomaista kehitystä, mutta tässä tulee tietysti käytännön kysymys ratkaistavaksi. Yhtenä isona kysymyksenä pitää miettiä, millä avoimen koodin lisenssillä ohjelmistot julkaistaan. Niitä kun on aika monta ja joka lähtöön.

Pääsin ratkomaan tätä kysymystä yhden julkisen organisaation kanssa. Tuloksena syntyi tämä kalvosarja, jossa hahmotellaan näkökulmia, joita on syytä harkita lisenssiä valitessa.

 

Kalvot eivät anna suoraa vastausta, mikä on oikea lisenssi. Se kun riippuu tilanteesta. Jos kalvot herättävät kysymyksiä, tulen mielelläni keskustelemaan lisenssivalinnasta juuri teidän organisaatiossanne.

Myös kommentit ja kehitysehdoitukset ovat tervetulleita.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Otso Kivekäs ja sitä ovat sittemmin muokanneet muut Codenton työntekijät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *