IT-työn flow – Codenton uutiskirje 02/2016Välitä tämä uutiskirje ja voita Flow-liput!

Jos pidät tästä uutiskirjeestä ja tulee mieleen, kuka voisi tykätä myös:
Välitä uutiskirjeen linkki kollegalle tai kaverille sähköpostilla (laita cc:ksi markkinointi@codento.com) tai twiittaa se 24.2. mennessä. Osallistut kahden 3 päivän passin arvontaan Flow-festareille elokuussa Helsingin Suvilahdessa. Ilmoitamme onnekkaalle lippujen omistajalle voitosta henkilökohtaisesti. Siispä kirje jakoon ja liput taskuun!

Liity uutiskirjeen tilaajaksi, niin saat uutiskirjeet jatkossa tuoreeltaan:
Mukavaa helmikuuta!

Työn imu: minuutit kiitävät, ja olet onnellisen täydellisesti uppoutunut siihen, mitä olet tekemässä. Miten IT-työläinen voi itse vaikuttaa oman työn imuun? Mitä työnantaja voisi tehdä flown edistämiseksi? Ajatuksia tässä uutiskirjeessä:

  • Syvätyö ja työn imu
  • Ja mikä se flow nyt taas olikaan?
  • Slack Codenton arjessa
  • 6 vinkkiä työn imun suojelemiseen
  • Flown kehittämisestä jatkuva

Syvätyö ja työn imu

The Economistin tuore artikkeli summaa tyypillisimmän tämän päivän ongelman töihin keskittymisessä. Kun organisaatiot yliarvostavat vuorovaikutusta ja yhteistyötä, niin sanottu syvätyö, yhtäjaksoinen asioihin paneutuminen, kärsii.

Harvard Business Reviewn artikkeli taas kertoo, miten työnantajan kuuluisi tähän reagoida. Tiivistettynä: pitäisi mitata yhteistyöhön käytettävää aikaa, palkita auttamisen sankarit ja huolehtia tällä tavoin, että kollaboraatio jakautuisi tasaisemmin työntekijöiden kesken.

Ja mikä se flow nyt taas olikaan?

Klassinen flow-käsitteen isä Mihaly Csikszentmihalyi selittää Ted-puheessaan 20 minuutissa imun konseptin ja erittelee, millaisten olosuhteiden vallitessa flow yleensä tutkitusti virtaa. (Samalla hän tulee kertoneeksi myös, miten tapasi vahingossa Carl Jungin.)

Time pistää artikkelissaan Csikszentmihalyin työn historialliseen kontekstiinsa.

Slack Codenton arjessa

Codento on nyt parin vuoden ajan käyttänyt Slackiä sisäiseen pikaviestintään koko yrityksen laajuisesti. Tuloksena on ollut kollegiaalista tukea, asioiden yhdessä työstämistä ja itse tehtyjä emojeja.

6 vinkkiä työn imun suojelemiseen 

Mitä sitten voi tehdä, kun määräaika on kohta paukahtamassa ja kollegat juoksevat ovella? The Muse listaa käytännöllisiä keinoja työrauhan suojelemiseen avokonttorissa ja Slackin äärelläkin – ja kertoo myös, miten keskeytyksen jälkeen voi saada uudelleen kiinni ajatuksen päästä.

Flown kehittämisestä jatkuvaa

Flow-tilan saavuttamisesta mahdollisimman säännöllisesti on hyötyä sekä työntekijälle itselleen, työnantajalle että asiakkaalle. Codenton Miika Kuha kertoo blogauksessaan, miten flown kehittämiseen kannattaisi suhtautua, jotta omasta oppimisesta saa jatkuvaa.

Kalvosarjassaan Miika vielä avaa jatkuvan parantamisen ja 5S-tekniikan käytännössä:

Työn imua kevääseesi!

Petri ja koko Codento-tiimi

Haluatko tutustua aiempiin uutiskirjeisiimme?

Jos haluat lukea aiempia uutiskirjeitämme, tässä linkit muutamaan niistä.

Leanillä tehoa liiketoimintaan (12/2015)
Lisenssit ja avoin lähdekoodi (09/2015)
Aamiaisseminaarin antia: tietojärjestelmien omistusoikeudet (06/2015)
Tiedolla johtaminen tuo parempia tuloksia (08/2014)
Inspiraatiota uuden IT:n päättäjille (06/2014)
Uutiset IT:n päättäjille (03/2014)

***

Ylempi kuva: Flickr Creative Commons, meridican.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *