Samu Vuorinen

Ohjelmistoarkkitehti

Fullstack: Java, Javascript, React, Angular, PostgreSQL, DevOps, paikkatieto

Samu on tuore lisäys Codenton yhteisöön. Codentolla Samu on pitänyt erityisesti yhteisestä päätöksenteosta ja mahdollisuuksista vaikuttaa omaan tekemiseen. Samu on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselta.

Ennen Codentoa Samu työskenteli paikkatietoprojekteissa. Codentolla häntä kiinnostaakin projektit, joissa käsitellään suuria tietoaineistoja ja muunnetaan dataa uusien liiketoimintojen mahdollistamiseksi. Tärkeimpänä hän kuitenkin pitää työssään uuden oppimista ja asiakastarpeen ymmärtämistä parhaimman mahdollisen ratkaisun tarjoamiseksi. Samu on myös aina valmis tunnistamaan tilanteet, joissa sijaintitieto toisi lisäarvoa asiakkaalle. Työkaluikseen hän valitsee useimmiten Javan, JavaScriptin ja PostgreSQL-tietokannan, mutta osaamista löytyy lisäksi muun muassa Pythonista. Samulta sujuu myös Linux-palvelinympäristöjen ylläpito.

Samun nuoruudessa alkanut kiinnostus tietokoneisiin ja teknologiaan jatkuu nykyisellään omien harrasteprojektien ja mikrokontrollerien muodossa. Erityisesti funktionaaliset kielet ja robotiikka ovat kiinnostavimpia vapaa-ajan syöppöjä. Jotta elämä ei kuitenkaan olisi liian yksipuolista, hän löytää aikaa myös lukemiseen – lukujonosta löytyy tällä hetkellä niin klassikoita, historiaa kuin avaruusoopperoita. Keskuspuiston kupeessa asuvana Samu harrastaa ulkoilua mieluiten metsämaisemissa.